Системи, приложения и услуги, базирани на технологиите на изкуствения интелект

...
Системи, приложения и услуги, базирани на технологиите на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Правителството прие концепция за развитието на изкуствения интелект

Системи, приложения и услуги, основани на технологиите на изкуствения разсъдък ще подкрепят развиването на образованието, обществените услуги, селското стопанство, опазването на здравето и околната среда. Тези браншове са обрисувани като предпочитани в признатата през днешния ден от държавното управление Концепция за развиването на изкуствения разсъдък в България до 2030 г.

Документът предлага цялостна визия за развиването и потреблението на изкуствения разсъдък в България. Основава се върху стратегическите и програмни документи на Европейската комисия, които преглеждат изкуствения разсъдък като един от главните мотори на цифровата промяна в Европа.

" Изкуственият разсъдък от дълго време не е нереално разбиране. Става всеобщ, доста бизнеси са фокусирани в основаването на нововъведения, основани на него. Някои от секторите вследствие на развиването на изкуствения разсъдък ще бъдат обект на цялостна промяна, някои ще бъдат изменени вечно ", съобщи на днешното държавно съвещания министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Основната цел на концепцията е да сплоти напъните по разработка и внедряване на системи с изкуствен интелект посредством основаване на теоретичен, експертен, бизнес и управнически потенциал. Предвижда се обезпечаване на съвременна информационна и научна инфраструктура за развиване на цифрови технологии от ново потомство. Ще бъде усъвършенствана системата за обучение и учене през целия живот. Ще бъде подкрепено развиването на научните проучвания и внедряването на нововъведения в основни браншове, както и ще се работи за въвеждане на етична правна и регулаторна рамка, която се употребява с публично доверие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР