Систематичните изследвания в световен мащаб показват, че основните фактори, съкращаващи

...
Систематичните изследвания в световен мащаб показват, че основните фактори, съкращаващи
Коментари Харесай

Наднорменото тегло – основната причина хората да не доживяват до старост

Систематичните проучвания в международен мащаб демонстрират, че главните фактори, съкращаващи живота на индивида: пушенето, наднорменото тегло, алкохола, генетично наследените аномалии и несъмнено – възходящия стрес в публичния и фамилния живот, предизвикват тежки аномалии във действието на на практика всички физиологични системи в човешкия организъм, водещи до диабет, високи равнища на кръвното налягане и холестерола, намаляване на имунната система.

Последствията от това са инфаркти, инсулти и разнообразни форми на рак – заболявания, които редуцират доста човешкия живот.

Благодарение на възстановяване на публичното и клинично здраве и разяснителната акция основно в стопански напредналите страни във връзка с вредата от тютюнопушенето, то – като фактор – отстъпи на трето място за сметка на наднорменото тегло и диабета, чийто надзор зависи напълно от здравословния метод на хранене.

Нека поясним на нашите читатели механизма, посредством който наднорменото тегло въздейства отрицателно на здравето.

Той почива на един прочут от всички физически закон – този на гравитацията: колкото нашата маса е по-голяма, т.е. колкото повече тежим, толкоз с по-голяма мощ земята ни притегля.

Това основава предпоставки за по-бързо амортизиране на всички наши органи и системи – претрупват се кости, стави, сухожилия, мускули, а и всички останали физиологични системи и съответните им органи в тялото ни, което води до тяхната по-малка или по-значима дисторция.

В допълнение, трупащите се мазнини имат директен негативен резултат върху обмяната на веществата – един към този момент чисто биохимичен развой. Ясно е, че предварителната защита следва да се опира на разяснение на вредата от наднорменото тегло и какви следва да бъдат ограниченията за неговото елиминиране като главен фактор, съкращаващ човешкия живот.

Разковничето е: спорт, Затова кажете довиждане на заседналия метод на живот и започнете постоянно да спортувате и да се храните здравословно!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР