Системата за видеонаблюдение на територията на община Русе бе надградена

...
Системата за видеонаблюдение на територията на община Русе бе надградена
Коментари Харесай

Нови модерни камери ще следят денонощно за вандали и престъпници в Русе

Системата за видеонаблюдение на територията на община Русе бе надградена с нова съвременна техника , която ще разреши предварителната защита на вандализъм и закононарушения , както и за залавянето на нарушителите на реда. 

16 видеокамери за непрекъснато наблюдаване бяха инсталирани в Парка на Възрожденците. Други 12 устройства са сложени на общо шест детски площадки на разнообразни места в града. 

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „ Александровска “ в региона от пл. „ Хан Кубрат “ до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е сложена и в детските градини в село Басарбово и в квартал “ Долапите “ .

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при цялостна мрачевина, което ще увеличи потенциала на системата за денонощен видеоконтрол по отношение на опазването на обекти и публичния ред и сигурност .

Общинският център за видеонаблюдение продължава да уголемява обсега си , като е планувано поетапно да бъдат включени и всички устройства за денонощен надзор, ситуирани в обитаемоте места в община Русе. До този миг са присъединени всички камери в Долапите и Средна кула , както и в град Мартен .

Системата за видеонаблюдение разполага към този момент с над 1150 камери , сложени на основни публични места, детски и спортни площадки, учебни заведения и основни пътни сектори.  Тя спомага и за предварителна защита против вандализъм на общинско имущество и инфраструктура , определяне на нерегламентирано изхвърляне на боклуци и други, както и за навреме подаване на информация към органите на Министерство на вътрешните работи за откриване на причинители на престъпни действия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР