Системата със здравния пропуск, която действа от седмици в Австрия

...
Системата със здравния пропуск, която действа от седмици в Австрия
Коментари Харесай

Здравният КОВИД сертификат - все по-използван по света

Системата със здравния пропуск, която работи от седмици в Австрия и в Дания, а от няколко дни във Франция и Италия, дава достъп до някои публични места единствено на имунизираните, на преболедувалите от коронавирус и на хората с негативен тест за коронавирус. И този пропуск се употребява от ден на ден, предупрежава Българска телеграфна агенция.

Дания, Унгария и Австрия са пионерите

През пролетта Унгария, Австрия и Дания станаха едни от първите европейски страни, в които бяха въведени системи със здравен пропуск. В Дания той продължава да е наложителен при посещаване на разнообразни места, като да вземем за пример фризьорски салони и спортни зали.

Унгария, която организира бърза имунизационна акция против коронавирус с съветски и китайски ваксини, стартира да издава имунизационни документи през март. От май те се използваха при отварянето на хотелите, театрите, киносалоните и закритите пространства на заведенията за хранене. Тези ограничавания след това бяха анулирани, само че документите не престават да са нужни в здравните заведения и при събирания с над 500 участници.

В Австрия след огромното отваряне в средата на май е належащо да визиите негативен тест, документ за антитела или доказателство за направена имунизация, с цел да имате достъп до хотелите, заведенията за хранене, спортните зали, музеите, концертите, фризьорските салони и спортните събития. Това предписание продължава да работи.

Европейски документ за пътешестване

Европейският здравен пропуск, който съдържа QR код, допускащ да се удостовери, че носителят му е имунизиран или че има изработен неотдавна негативен тест за коронавирус, влезе в действие в Европейски Съюз на 1 юли. Той дава опция на пътуващите да минават през границите на 33 европейски страни: 27-те страни членки на Европейски Съюз и още шест (Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия и Швейцария). Въпреки това разпоредбите варират съгласно дестинациите и страните по генезис.

Ограничена приложимост в Португалия и Ирландия

В Португалия здравен пропуск е нужен при отсядането в хотел и за груповите тренировки в спортните зали. Необходим е също по този начин за достъп до закритите пространства на заведенията за хранене, само че единствено през уикендите и почивните дни. В Ирландия здравният пропуск е нужен единствено в закритите пространства на заведенията за хранене и пъбовете.

Широка приложимост във Франция и Италия

Във Франция на 21 юли представянето на здравния пропуск стана наложително при влизане в културни обекти и в заведенията за развлечение (музеи, киносалони, тематични паркове, фестивали, панаири), побиращи над 50 души. От през днешния ден представянето му ще бъде изисквано (от хората над 18 години) в кафенетата, заведенията за хранене, самолетите, влаковете, пътническите моторни транспортни средства на дълги дистанции, панаирите и професионалните салони.

Пропускът става наложителен и за посетителите и неспешните пациенти в здравните заведения, и в домовете за възрастни хора. Италия на 6 август вкара обвързване за показване на здравен пропуск при влизането в киносалоните, музеите, спортните зали и в закритите пространства на заведенията за хранене. Този " зелен пропуск " от 1 септември ще бъде наложителен и за пасажерите по вътрешните полети, във влаковете, изминаващи дълги дистанции, и на фериботите, както и за преподавателите и чиновниците в просветителните заведения и университетите, както и за студентите.

Мерки на районно равнище в Испания и Германия

В Германия и Испания този тип ограничения са зависят от районните управляващи. Автономната област Галисия, в Северна Испания, вкара обвързване за показване на пропуск в закритите пространства на питейните заведения, заведенията за хранене и нощните заведения в най-засегнатите региони. Подобни ограничения бяха блокирани от правосъдните управляващи на Канарските острови и Андалусия.

Журналист с предложение - да се отнеме правото на глас на неимунизираните при избори

В Германия, според от провинцията, в която се намирате, може да се наложи да визиите имунизационен документ или негативен тест за коронавирус, с цел да можете да влезете в хотелите, спортните зали и киносалоните.

Частично обновен в Израел

На фона на увеличението на броя на инфектираните с ковид Израел върна при започване на този месец здравния пропуск: единствено изцяло имунизирани, преболедували коронавирус или с негативен Пи Си Ар тест, могат да участват на място, на което има повече от 100 души, без значение дали става дума за закрито помещение или за помещение навън.

Скоро в Ню Йорк и Квебек

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи на 3 август, че от чиновниците и клиентите на заведенията за хранене на закрито, спортните зали и залите за културни събития ще се изисква да дават доказателство за направена имунизация. Мярката ще влезе в действие на 16 август. Премиерът на Квебек Франсоа Лего разгласи на 5 август, че скоро в канадската провинция ще бъде въведен имунизационен паспорт. Този документ ще дава достъп до " несъществени действия " като " ходенето на ресторант ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР