Системата оптимизира движението по най-натоварените кръстовищаКлючови кръстовища в Габрово ще

...
Системата оптимизира движението по най-натоварените кръстовищаКлючови кръстовища в Габрово ще
Коментари Харесай

Габрово внедрява „умни” светофари

Системата усъвършенства придвижването по най-натоварените кръстовища

Ключови кръстовища в Габрово ще бъдат оборудвани с интелигентни системи за светофарно контролиране на трафика (снимка: Сименс Мобилити)

Започна построяването на нови, умни светофарни уредби на пет от най-натоварените кръстовища в Габгрово. Проектът се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, а реализатор на софтуерната част е компанията „ Сименс Мобилити ”.
още по тематиката
Интегрирането на нови интелигентни технологии за контролиране на трафика е един от методите за справяне със тапите в града, ограничение на престоя на колите и понижаване на замърсяването на въздуха, разясниха от компанията.

Предстои монтиране на нови светофарни секции и контролери, създаване на нови стълбове, изработка на ровове и полагане на тръби, окабеляване и заземяване, ремонт и монтаж на улично осветяване. Стойността на инвестицията възлиза на 589 952 лева

Няколко основни кръстовища ще бъдат оборудвани с интелигентни системи за светофарно контролиране на трафика Siemens Sitraffic 1 Watt. Тази система включва светофарни секции Silux2 VLP, светофарен контролер Siemens Sitraffic SX, пешеходни звукови устройства за незрящи хора и видеодетектори за автоматизирано адаптивно ръководство на трафика – Siemens Sivicam.

Това е втори взаимен план сред „ Сименс Мобилити ” и Община Габрово през последните месеци. В края на предходната година двете страни подписаха контракт за внедряване на информационно-комуникационни технологии в градския превоз на стойност 1,222 млн. лв..
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР