Системата е напълно автоматизирана с опция за автономно управлениеНапролет ще

...
Системата е напълно автоматизирана с опция за автономно управлениеНапролет ще
Коментари Харесай

20 метровлака на Siemens ще има София напролет

Системата е изцяло автоматизирана с алтернатива за самостоятелно ръководство

Напролет ще имаме всички 20 метровлака на Seimens за третата линия от метрото, заяви Йорданка Фандъкова

Най-големият план на Столична община е строителството на метрото, защото в него са заложени нови и модерни решения, съобщи кметът Йорданка Фандъкова по време на интернационалната конференция DigitAll Bulgaria 2018, проведена пред седмицата от Siemens България.

„ Знаете, че новите метровлакове за третата линия са произвеждане на Siemens – тук са към този момент 9 от тях, чакаме другия месец десетия, като през пролетта ще имаме всички 20 “, заяви Фандъкова. Тя добави, че системата на влаковете е изцяло автоматизирана с алтернатива за самостоятелно ръководство.

Йорданка Фандъкова посочи също нуждата от поддръжка за предприемачески планове за нововъведения. „ Очакваме в идващите десетилетия София да се развива и да пораства още, по тази причина имаме ясната визия, че ще са ни нужни изцяло нови градоустройствени проекти, софтуерни и стопански решения за действието на града “, уточни тя.
още по тематиката
В тази връзка Общината преглежда концепцията за интелигентния град – „ с новаторски системи за повишение сигурността на жителите, с интерактивна градска администрация и мъдро ръководство на отпадъците “, разясни Фандъкова.

Кметът открои още високообразованите младежи като най-ценния запас, с който обществото може да разполага. „ София към този момент има над 100 учебни заведения, в които има образование по осведомителни технологии още в началния стадий. Имаме потребност от високоподготвени хора – нямаме по-голям запас от това и би трябвало да създадем всичко допустимо да влагаме в младежите “, акцентира Фандъкова.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР