Системата бонус-малус е много чакана и желана. С конкретния проект

...
Системата бонус-малус е много чакана и желана. С конкретния проект
Коментари Харесай

И привържениците на бонус-малус признават, че има спорни моменти

" Системата " бонус-малус " е доста чакана и мечтана. С съответния план в действителност има неща, които би трябвало да се обсъдят. Има много противоречиви моменти които ги няма на никое място в света и занапред ще забележим по какъв начин ще работят. " Това сподели застрахователният специалист Цветанка Крумова пред Нова телевизия.
Заместник-председателят на Асоциацията на българските застрахователи Кирил Бошов посочи за bTV, че няма съвършена система и че на всички места наказванията са повече за неприятните водачи, в сравнение с са преимуществата за изрядните.
Според някогашният ръководител на парламентарната комисия по превоз Настимир Ананиев препоръчаната система е тотално сбъркан модел, който не е типичен. " Ние ще опитвам в България нещо, което не е направено безусловно на никое място. Целта е да се затвори абсурда с предлагането на Менда Стоянова. Трябва да подтикваме положителните водачи. В момента ще са нужни 7 години, с цел да стигнеш 25% понижение. Купили сте си неприятна кола, вие ставате неприятен водач ", счита Ананиев.
Константин Велев от Асоциацията на българските застрахователи прикани да се даде късмет на модела, макар несъвършенствата му.
Според Йонко Иванов, ръководител на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка, всеки един закон би трябвало да бъде явен, а в този няма досегаемост, нито правдивост.
" Тук се стартира с една огромна дебела сопа за хората и един морков, който отива за застрахователите. Всеки един закон, който касае пътя, би трябвало да бъде в интерес на пътя. В този случая ние наказваме револвера, който е гръмнал, а не индивида, който е дръпнал спусъка. "
Иванов е безапелационен, че системата не подтиква положителния лидер и поставя всички на една нога, само че цялостни джоба на застрахователя. " Увеличихме винетките - намалихме ли проблемите на пътя? ", попита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР