Система с изкуствен интелект може да идентифицира хората, които не

...
Система с изкуствен интелект може да идентифицира хората, които не
Коментари Харесай

Тайван с нови изобретения за борба с разпространението на Covid-19

Система с изкуствен интелект може да разпознава хората, които не носят защитни маски. Изобретението може да помогне в битката с разпространяването на Covid-19, като се цели то да бъде употребявано главно в градския превоз и тук-там, които допускат събиране на доста хора.

Екипът, основател на системата и управителен от професор в катедра по електротехника, съобщи, че предварителните проби към този момент са извършени в кафенета, класни стаи и зали в кампуса на тайвански университет и резултатите са с акуратност до 95%.

Системата разпознава главните очертания на човешкото лице, което ѝ разрешава да разпознава носещите маски без да е належащо тяхното лице да е напълно снимано. Нещо повече – извършените проби демонстрират, че говоренето по мобилен телефон, закриването на част от лицето с ръка и навеждането не попречват точността на системата – тя сполучливо засича хората, които не носят маска, като ги отбелязва с червен цвят, а тези, които носят – със зелен. Изобретението е доста уместно за метро станции и други места, предполагащи скупчвания на голям брой хора, тъй като работи чудесно даже и при гъста навалица, а времето, належащо за снимане и обработка на информацията, е близо 0,03 секунди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР