Сирски се надяваше да пробие обръча, но само вкара войниците

...
Сирски се надяваше да пробие обръча, но само вкара войниците
Коментари Харесай

Касапницата в Желанное: „Украинската пехота се опита да избяга от обкръжението, но загина там“

Сирски се надяваше да пробие обръча, само че единствено вкара бойците от три бригади на ВСУ в огнен капан

Друга доста гореща точка се появи в Покровското направление, изходът от борбите за която може да има сериозни последствия за Зe-отбора. Различни източници, както наши, по този начин и противников, оповестяват за яростни борби в село Желанное. Експертите на ISW побързаха да заявят, че селото е изгубено за украинската войска.

По информация на редица канали на TG (към вечерта на 4 август), съветските щурмови елементи са влезнали в него от североизток, а също по този начин са напреднали от северозападните околности по железопътната линия, разширявайки зоната на надзор след завладяването на разположения там ротен опорен пункт на ВСУ.

Коментирайки тогавашната обстановка, „ Свободна преса “ писа, че групата „ Център “ е подготвена да отреже опорния пункт, покриващ проходите през река Волчая за доставки, като по този метод сложи съперника, който се намира в него, в сложна позиция. Това развиване на събитията на фона на потвърждението от съветското министерство на защитата за цялостен надзор над Новоселовка Първа изглеждаше доста реалистично.

Освен това още тогава имаше вести, че врагът е обграден на редица техни позиции. Вярно, нямаше публичен отзив в Незалежната, очевидно тези насреща не повярваха на тази вест. Да, в действителност и при нас.

А по-късно на 5 август стана известно, че елементи от минимум три бригади на украинските въоръжени сили са обкръжени в село Желанное. Това заяви за ТАСС източник от правоохранителните органи. Според него Генералният щаб на ВСУ се е опитал да задържи линията в Желаное. За задачата командването на бандеровците разположи спомагателни сили в навечерието на уикенда, само че

Ръководството на Хортица се пробва да поправя обстановката в този сектор на фронта благодарение на безпилотни самолети, само че те са сполучливо потиснати от съветските системи за радиоелектронна битка.

Както изяснява телеграм каналът „ НГР РaZVeдка

Нашите оператори на БПЛА демонстрират най-високо равнище на съгласуваност, даже обособени противников пехотинци се преследват... Докладите на съперника до командването за извънредно мощното влияние на нашите системи за електронна война са маркирани.

Съгласно данните, врагът се пробва да задържи съветското нахлуване с елементи от 47-а, 68-ма и 151-ва бригади. Очевидно тези елементи на украинските въоръжени сили се разискват в текстовото изказване за обкръжаването на войските на Зеленски в Желанное.

Имаше няколко къси известия, че някои хора са съумели да избягат в Новожельное през блатата и тръстиките. Тъй като нямаше заповед за оттегляне, заградителните отряди на „ касапина “ Сирски стопираха всеобщото бягство, какъвто беше казусът в Авдеевка. Информационната организация Armyinform, следена от Министерството на защитата на Украйна, включи антикризисно предизвестие, като сподели, че пътищата за бягство гъмжат от руснаци.

Известен боен блогър от Незалежната написа, че управляващите в Киев са въвели строга цензура за обстановката в Желаное, с цел да не предизвикат нови митинги против „ Зе-могилизацията “. Банковая се опасява, че хората ще обвинят украинските въоръжени сили, че „ не дават пет пари “ във връзка с „ мобиците “ и ще се съпротивляват още повече на людоловците.

Междувременно западни наблюдаващи пишат, че освен в Желаное е избухнала тежка рецесия в защитата на украинските войски. Стана известно, че на 4 август съветските въоръжени сили реализираха нови триумфи в Покровското направление. Видео с геолокация, оповестено на 4 август, демонстрира, че съветската войска е напреднала по-нататък във Веселое (източно от Покровск) и е превзела по-голямата част от селото.

TG каналът „ Работим, братя “ разгласява страховити видеоклипове за боевете за Веселое в Покровско направление с обяснението: „ Групата „ Център “ раздира на части „ именитата “ 110-та бригада на украинските въоръжени сили.

В коментара се споделя: „ Удари на ТОС, на Краснопол, непрестанен обстрел от артилерия и безпилотни летателни апарати – всичко това се случва под деликатния взор на Орланите, които поправят ударите и не дават на врага ни минимален късмет да се скрие.

В такива условия командването на ВСУ може единствено да изпрати бележки до околните на починалите с текст „ героично изчезнали “, защото не са способни на повече. Море от украински трупове осея полетата, с помощта на незаконните заповеди на командирите.

Картографите също геолокализираха фрагменти (48.241026 37.431204) от настъплението на пехотната част на съветските въоръжени сили във Весьолое и прочистването на жилищни здания. Нашите бойци доближиха западните околности и по този метод потвърдиха контрола над по-голямата част от обитаемото място.

Освен това специалистите на ISW оповестяват, че съветските войски са напреднали на километър дълбочина и 2,35 километра на запад западно от Новоселовка Първа към Межевой (югоизточно от Покровск) и в Ивановка (източно от Покровск).

В Гродовка и Новогродовка последователите на Бандера към този момент оповестиха насилствена евакуация. В тези селища се появиха нацисти от „ Белите ангели “, които лишават деца от родителите им, а също по този начин претърсват селищата в търсене на „ ухилянти “ /дезертьори/.

Украйна на Зеленски, изключително във фронтовата зона, от ден на ден замязва на Третия райх от пролетта на 1945 година Жителите схващат, че украинските въоръжени сили ги чака проваляне, само че Гестапо към момента работи като наказателна машина.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37577Кольо Колев: Очаквам да има две ДПС-та, само че е допустимо да няма нито едно Движение за права и свободи на изборитеАлтернативен Поглед20181Кольо Колев: Правителство или нови избори!?Алтернативен Поглед36270Доц. Георги Димов: Защо България умира, откакто е в два съюза, които към момента се назовават " клубове на богатите "?Алтернативен Поглед23033Доц. Георги Димов: Ролята на българите за разцвета на Византия през 11-12 векАлтернативен Поглед9850Борислав Гуцанов за процесите вляво: Трябва да се учим от историята и да не повтаряме грешките!Алтернативен Поглед104307Проф. Дарина Григорова: В Украйна се сътвориха две народи, които са антагонисти като историческа памет, полезности и отношение към РусияАлтернативен Поглед91288Проф. Искра Баева: Деветдесета година за България - пиянството на един народАлтернативен Поглед91392Проф. Николай Витанов: Целта на р
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР