Сирийските държавни медии казват, че израелските сили са ударили с

...
Сирийските държавни медии казват, че израелските сили са ударили с
Коментари Харесай

Сирия твърди, че летищата в Дамаск и Алепо са били ударени от израелски ракети

Сирийските държавни медии споделят, че израелските сили са блъснали с ракети две съществени интернационалните летища на страната, извеждайки ги от деяние. < /p>

Държавните медии споделиха, че пистите са развалени както на летищата в Дамаск, по този начин и на летищата в Алепо и полетите ще бъдат пренасочени към Латакия, град в северозападна Сирия.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Израел не е коментирал стачката. Преди това е атакувал цели в разкъсвана от война Сирия, свързани с Иран.

Външният министър на Иран планираше да лети за Сирия в петък.

Сирийските летища в Дамаск и Алепо освен обслужват гражданската авиация, само че също по този начин са домакини на военни бази, които съгласно известията са директни пунктове за ирански оръжия, изпращани на Хизбула.

Неназован боен източник, представен от сирийските държавни медии, сподели, че " едновременните " израелски удари са " развалили пистите за кацане на двете летища, извеждайки ги отвън употреба ". Източникът го назова „ обезверен “ опит на Израел да отклони вниманието от спора в Газа.

Актуализации онлайн за Израел и Газа

Външният министър на Иран Хосейн Амир-Абдолахян - който беше би трябвало да посети Сирия като част от обиколка в района през идващите дни - дойде в Ирак в четвъртък и се чака също да посети Ливан.

Обиколката на министъра се преглежда като опит на Техеран да събере районна поддръжка за Хамас - която ръководи линията Газа. Иранското държавно управление, гневно враждебно настроено към Израел, отпразнува изненадващата офанзива на Хамас в събота, при която бяха убити 1300 израелци.

Иран осъди ответните бомбардировки на Израел над Газа, което унищожи цели квартали. Палестинските публични лица споделят, че повече от 1400 души са били убити при бомбардировките.

След нападението на Хамас е имало някои трансгранични замени на огън сред Израел и екстремисти в южен Ливан и Сирия. Израел изпрати подкрепления на север, с цел да осуети всяка офанзива на Хизбула.

Иран, Хизбула и Русия са основни съдружници на сирийския президент Башар ал-Асад във войната му против опозицията групировки и така наречен Ислямска страна (ИД), която бушува от 2011 година

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР