Сирийските държавни медии казаха, че израелските военни са извършили въздушни

...
Сирийските държавни медии казаха, че израелските военни са извършили въздушни
Коментари Харесай

Сирия твърди, че израелските въздушни удари в източна провинция са ранили 2 войници

Сирийските държавни медии споделиха, че израелските военни са направили въздушни удари в стратегическа източна провинция, ранявайки двама бойци и причинявайки материални вреди

От Асошиейтед прес, 3 октомври 2023 година, 12:57 AMИрак съдържа петролни полета и е стратегическа провинция по време на спора в Сирия, който в този момент е в неговата 13-та година. Подкрепяните от Иран милиционерски групи и сирийските сили управляват региона и постоянно са били цел на израелски военни самолети при предходни удари.

Британският опозиционен боен наблюдаващ от Сирийската обсерватория за правата на индивида и активисткият колектив Deir Ezzor 24 споделиха, че въздушният удар е ориентиран към позиции в района Букамал по продължение на границата с Ирак, цитадела за подкрепяните от Иран милиционерски групи. И двамата споделиха, че не могат да разпознават източника на въздушния удар.

През последните години Израел е нанесъл стотици удари по цели в следени от държавното управление елементи на разкъсваната от война Сирия, в това число офанзиви против летищата в столицата Дамаск, само че рядко признава или разисква интервенциите. Ударите постоянно са ориентирани против сирийски сили или подкрепяни от Иран групи.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР