Сирийски, турски и кюрдски медии съобщават, че военната авиация и

...
Сирийски, турски и кюрдски медии съобщават, че военната авиация и
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Турция бомбардирала района на Манбидж, където е разположен спецназ на САЩ

Сирийски, турски и кюрдски медии оповестяват, че военната авиация и армията на Ердоган нападат регионите на Манбидж и Тел Абъяд в провинция Алепо. „ Турция атакува кюрдски региони близо да Манбидж и Тел Абъяд, които бяха освободени от ИД през последните 2 години с цената на огромен брой жертви от страна на кюрдите” – това твърди YPG News, като загатва, че по това време Анкара заиграваше с терористите.

В региона на Манбидж са ситуирани ССО на Съединени американски щати, което заплашва с огромни затруднения връзките на Ердоган с Тръмп.

„ Турските Военновъздушни сили удариха по няколко обекта на YPG край селищата Манбидж и Арима. Това заплашва с огромен спор със Съединени американски щати, тъй като американските бойци са ситуирани там за отбрана точно на YPG от турски нападения” – написа турският публицист Али Йоскьок.

„ Манбидж идва след Африн. Бойните самолети на окупационните сили бомбардираха западната част на региона Манбидж” – заяви една от главните кюрдски медии организация АНХА.

Районът се управлява от кюрдските Сили за национална самозащита, публично поддържани от Вашингтон. В редовете на YPG непрекъснато се намират инструктори и спецназовци от Съединени американски щати и НАТО, които ги образоват по тактичност, а също по този начин възнамеряват и управляват интервенциите на кюрдите.

Анкара упрекна Белия дом, че американските управляващи дали обещание да изведат кюрдските подразделения от Манбидж, само че не удържали на думата си.

Преди няколко часа (вероятно към полунощ) Тръмп помолил Ердоган да спре спецоперацията срещу кюрдските сили в Сирия и да не позволява спорове с замесване на американски военнослужещи в района.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР