Сирийски екстремисти са пострадали, докато подготвят нападение с химическо оръжие

...
Сирийски екстремисти са пострадали, докато подготвят нападение с химическо оръжие
Коментари Харесай

Сирийски екстремисти пострадаха, докато подготвят нападение с химическо оръжие

Сирийски екстремисти са потърпевши, до момента в който приготвят нахлуване с химическо оръжие в град Саракиб, съобщи съветското министерство на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

Според Русия, която е съдружник на държавното управление в Дамаск, група от към 15 екстремисти са пробвали да взривят контейнери с отровни химикали и фугасни снаряди.

Турски боец е бил погубен в Идлиб

"С цел да се попречи на напредването на сирийските държавни войски в западните квартали на популации пункт Саракиб и по-късно да им бъдат предявени обвинявания за потребление на химическо оръжие, в тъмната част от денонощието група терористи, на брой до 15 души, е направила опит да взриви фугасни снаряди дружно с контейнери, цялостни с химически отровни субстанции ", се споделя в известие на Центъра за помиряване сред враждуващите страни в Сирия към съветското министерство на защитата.

Поради неналичието на опит в работата с отровни субстанции, екстремистите обаче нарушили херметичността на един от контейнерите, предизвиквайки приключване на отровни газове наоколо до себе си.

"В резултат на случая терористите са получили мощни химически отравяния, без да съумеят да осъществят " проектите си, прибавят съветските военни.

Турция смъкна боен аероплан на сирийските сили

"Неопровержими доказателства за несполучливата провокация с потреблението на химическо оръжие " са били получени на 3 март при ответни дейности на сирийската войска против терористичната група "Хаят тахрир аш Шам " в източната част на Идлиб. Предстои данните за случая да бъдат оповестени в най-скоро време, прибавиха представители на Центъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР