Сирийската опозиция ще състави 50-членна делегация за участие в преговорите

...
Сирийската опозиция ще състави 50-членна делегация за участие в преговорите
Коментари Харесай

Сирийската опозиция ще състави 50-членна делегация за участие в преговорите в Женева

Сирийската съпротива ще сформира 50-членна делегация за присъединяване в договарянията в Женева, които ще се състоят с посредничеството на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс. Франс прес цитира Басма Кодмани от преговорния екип и член на опозиционната сирийска коалиция, която на конференция късно нощес в саудитската столица Рияд заяви: Съгласихме се с другите два клона (на опозицията) да изпратим обединена делегация за присъединяване в директните договаряния в Женева. Утре ще има още срещи, с цел да се вземе решение за членовете на делегацията и да бъде избран методът й на работа, сподели още Кодмани, представена от Ройтерс.

Тя добави, че по главните въпроси по отношение на бъдещето на Сирия и нейната еднаквост е било реализирано единодушие измежду голямото болшинство на опозиционните партии, отбелязва Скай нюз Арабия. Кодмани удостовери присъединяване на всички сирийски опозиционни фракции на конференцията в Рияд.

В четвъртък сирийските опозиционни сили започнаха интензивни диалози, с цел да обединят своите редици преди новия кръг от договаряния с представители на режима на Башар Асад в Женева. Днес предстоят съвещания за установяване на работните механизми и за съставяне на делегацията. Участниците в срещата бяха безапелационни, че решение на сирийската рецесия може да има единствено в случай че президентът Асад се отдръпна от властта.

Руските въоръжени сили в Сирия евентуално ще бъдат понижени значително, като изтеглянето може да стартира още в края на тази година, съобщи началникът на генералния щаб на съветската войска военачалник Валерий Герасимов.

Войната в Сирия навлиза в седмата си година. Намесата на съветската авиация от 2015 година изигра основна роля за успехите на сирийския президент Башар Асад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР