Сирия, сътрудничеството и двустранните отношения са сред основните теми, които

...
Сирия, сътрудничеството и двустранните отношения са сред основните теми, които
Коментари Харесай

Сирия и двустранните отношения обсъждат Путин и Ердоган

Сирия, съдействието и двустранните връзки са измежду главните тематики, които разискват на срещата си в Москва президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган, предадоха международните осведомителни организации.

Очаква се да бъдат подписани серия от документи.

Преди да тръгне за Москва, Ердоган сподели пред турски медии, че Анкара е подготвена да стартира нова интервенция в Северна Сирия против подкрепяните от Съединени американски щати " Отряди за национална отбрана " на сирийските кюрди, които Турция дефинира като терористи.

Припомняме, че двамата участваха откриването на Руско-турския съвет за съдействие.

Путин акцентира, че приключването на контракта за 2,5 милиарда $ за доставка на създадените от Русия С-400 в Турция сега е главен приоритет , откакто става въпрос за военно-техническо съдействие сред двете страни.
 Путин разгласи: Русия ще продава на Турция и други оръжия с изключение на С-400
Путин разгласи: Русия ще продава на Турция и други оръжия с изключение на С-400

Доставката на С-400 е главен приоритет

" Има и други обещаващи планове в дневния ред, свързани с доставката на съвременни съветски отбранителни артикули на Турция ", добавил Путин, без да прецизира защо може да става въпрос.

Москва и Анкара подписаха контракт на стойност 2,5 милиарда $ за доставка на четири батальона С-400 на Турция в края на 2017 година След като доставките стартират през юли , Турция ще се трансформира в една четвъртата страна, която има системата след самата Русия, Беларус и Китай.

Съединени американски щати обаче се опълчиха на тази договорка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР