Сиренето e храна, която традиционно присъства в менюто ни. За

...
Сиренето e храна, която традиционно присъства в менюто ни. За
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядете сирене всеки ден

Сиренето e храна, която обичайно участва в менюто ни. За доста от нас то даже е главен съставен елемент в диетата. Но макар, че ни е обичано, би трябвало да знаем, че въздействието му върху здравето  е малко спорно.
Не може изрично да го сложим в графата потребна или нездравословна храна, тъй като има както своите плюсове, по този начин и минуси във връзка с резултата, който оказва върху организма ни. Но ето какво тъкмо се случва с тялото ни, в случай че всеки ден ядем сирене.
1. Увеличава се рискът от сърдечни болести
В случая виновност има високото количество наситени мазнини. Оптималният вид е да одобряваме по-малко от 10% от дневните калории под формата на наситени мазнини.
Според Healthline, „ доста специалисти настояват, че един макронутриент не може да бъде упрекван за напредване на болестта и че диетата като цяло е от голяма важност “.
2. Повишават се равнищата на холестерола
Наличието на висок холестерол единствено по себе си е сериозен здравословен проблем и за жалост феновете на сиренето постоянно страдат от това положение. То протича без признаци, само че усилва риска от сърдечни болести, високо кръвно налягане и инсулт. Разбира се, това не значи, че при всеки се демонстрира този резултат от потреблението на сиренето.
3. Увеличава се рискът от главоболие
Високото наличие на натрий в сиренето е в основата на този проблем. Освен до главоболие, нарасналите количества на натрия водят до нараснал риск от сърдечни и бъбречни болести, остеопороза и рак на стомаха.

4. Появяват се пъпки и обриви по кожата
Консумацията на прекалено много сирене води по появяването на пъпки и обриви по кожата. Според редица учени млечните артикули подтикват отделянето на инсулин и протеин IGF-1. Това евентуално е повода за появяването на акне.
5. Появяват се храносмилателни проблеми
Сиренето е един от най-големите дразнители на храносмилателната система. До огромна степен това се дължи на лактозата, която се съдържа в него.Не са изключени недоволства като отичане на корема, конвулсии или диария.
6. Може да докара до повишение на тежестта
 Храни, богати на елементарно усвоим калций Храни, богати на елементарно усвоим калций
Мнозина са уверени, че най-богати на калций са млечните артикули. Това ненапълно е правилно, само че има и други налични храни, богати на елементарно...
Сиренето не е най-хубавата храна за тези, които вършат опити да отслабнат. Разбира се, това не значи, че в случай че го консумирате в дребни количества, наложително ще напълнеете. По-скоро би трябвало да следите количеството на мазнините, което приемате и от останалите храни.
Добрата вест е, че сиренето въпреки всичко взе участие и в диетичното хранене. Да, вярно сте прочели! Но тук не става въпрос за елементарна диета, а за кето режим. Тъй като тази диета разрешава потреблението на мазнини, сиренето намира приложение в тази ситуация.
7. Оказва въздействие върху равнищата на хормоните
Хормоните, открити в млечните артикули, са най-вече андрогени (като тестостерон) и растежни хормони, в това число инсулиноподобен растежен фактор 1 (IGF-1). За страдание те оказват въздействие и върху равнищата на хормоните в тялото ни и то не е по никакъв начин удобно.
8. Води до хронично инфектиране
 Слагат таван на допустимия % вода в сиренето Слагат таван на допустимия % вода в сиренето
Таван на водата в сиренето се поставя с нова Наредба за характерните условия към млечните артикули, оповестена за публично обсъждан...
Оказва се, че сиренето в действителност може да аргументи инфектиране в тялото ни, а това се свързва с куп съществени здравословни проблеми.
9. Увеличава се рискът от чернодробни проблеми
Ежедневната консумация на сирене може да докара до проблеми с черния дроб. Това се дължи още веднъж на наситените мазнини и хормоните, които се съдържат в коментирания млечен артикул.
10. Оказва въздействие върху вероятността от развиване на рак
По отношение на заслугата си към развиването на рак, сиреното има спорна роля. Според учените, ежедневната консумация на сирене покачва риска от развиването на избран тип рак и понижава риска от развиването на различен тип рак. Екипът на Фред Хътчинсън от Вашингтон е открил, че има „ евентуална връзка сред диетите с високо наличие на калций и покачвания риск от рак на простатата “. Но пък има научни доказателства, че млечните артикули, включително и сиренето, понижават риска от рак на дебелото черво.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР