Синя София ще върне красотата и елегантността на София, ще

...
Синя София ще върне красотата и елегантността на София, ще
Коментари Харесай

Целта на Синя София е да върне гордостта и самочувствието на софиянци

Синя София ще върне хубостта и елегантността на София, ще обезпечи спокойна и сигурна среда, ще върне гордостта и самочувствието на жителите на София.

Днес София е изоставена в предишния век – разрушени тротоари, безредно положени разнородни и нискокачествени настилки, липсват чешми. Уличните табели са необичайност и в центъра на София, и в крайните квартали. Липсва жанр в градското обзавеждане, постоянно ремонтите и новото строителство на общината са с ниско качество. Много общински терени са се трансформирали в „ кални точки “ или сметища. На входовете на столицата, като се изключи „ Ботевградско шосе “, няма флагове или красиви знаци, които символизират нейното гостолюбие!
Програмата на претендента за кмет Вили Лилков и Синя София си слага задачата да модернизира града ни, да построи уютна и комфортна градска среда, да го трансформира в несъмнено и прелестно място за живеене и работа посредством:

– Премахване на всички противозаконни гаражни кафези и превръщане на „ калните точки “ в градинки, детски площадки и места за паркиране.
– Насърчаване на дизайнери и архитекти да създават планове за превръщането на дребни квартали или на части от тях в уютни градски пространства със личен жанр, които хората да припознават като „ свои “.
– Обозначаване на входовете на столицата със знамената на София, България и Европейския съюз и с красиви пластични детайли.
– Създаване на хармонична градската среда с съвременни цветови решения и стандарти за настилки, осветителни тела, табели, пейки, кошчета за боклуци, антипаркинг стълбчета и други
– При създаване на нови инфраструктурни обекти и ремонт на знакови здания авансово ще се показват техни макети, съответното обзавеждане, материалите, фасадните решения, цветове, осветяване, надписи и архитектурни детайли.
– Изграждане на чешми, слагане на пейки, засаждане на дървета посредством дарителска стратегия „ Дар за София ”
– Ограничаване на обществената реклама на алкохол, цигари и хазарт.
– Насочване на 30% от средствата от реклама за финансиране на общинско спортно строителство, детски и спортни действия.
– Изграждане на монумент на именития кмет на София инж. Иван Иванов и на мемориал на починалите от I и VI софийски полк.
– Освобождаване на столицата от комунистическата символика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР