Синовете на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в

...
Синовете на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в
Коментари Харесай

Синовете на Хашоги призоваха да им бъде предадено тялото на баща им

Синовете на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше погубен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, приканиха да им бъде предадено тялото на татко им, с цел да могат да го погребат, заяви телевизия CNN, представена от БГНЕС.
" Единственото, което желаеме, е да го погребем в гробището " Ал Баки " в Медина, където са и останалите членове на фамилията. Говорих за това със саудитските управляващи и се надявам, че скоро ще бъде осъществено ", съобщи Салах Хашоги, най-големият наследник на убития публицист.
Хашоги, помощник на авторитетния американски вестник The Washington Post и критик на режима в Рияд, изчезна на 2 октомври, след посещаване в генералното консулство на кралството в Истанбул. На 20 октомври саудитските управляващи признаха, че той е бил погубен в постройката на дипломатическото посланичество, само че не предоставиха повече детайлности - както за причинителите, по този начин и за поръчителите.
Световната общност единомислещо осъди закононарушението и прикани Рияд да организира цялостно и транспарантно следствие. Президентът на Турция Реджеб Таип Ердоган дефинира убийството на Хашоги като " авансово планувано ", обвинявайки режима в Рияд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР