Сингапурските банки са засилили проверките на клиентите си във връзка

...
Сингапурските банки са засилили проверките на клиентите си във връзка
Коментари Харесай

Арести в Сингапур заради афера за пране на пари

Сингапурските банки са засилили инспекциите на клиентите си във връзка със скандал за пране на пари на стойност 2,4 милиарда сингапурски $ (1,8 милиарда щатски долара), оповестява Financial Times (FT), като се базира на свои източници.

През август в Сингапур бяха задържани 10 чужденци (сред тях имаше жители на Китай, Кипър, Турция, Камбоджа, Вануату, те имаха паспорти и на други държави), които бяха упрекнати в пране на пари, написа локалният вестник The Straits Times.

Сумата от 2,4 милиарда сингапурски $ беше посочена още през септември - за тази сума бяха запорирани активите на арестуваните. По време на задържането е открито, че те разполагат с огромни количества пари в брой, криптовалута, златни кюлчета, бижута и други първокласни артикули, както и електроника.

FT написа, базирайки се на свои източници, че Паричният орган на Сингапур (MAS) е изпратил вести до всички финансови институции, с които ги инструктира да ревизират деликатно транзакциите със обвинени и свързани лица и компании. Паричният орган на Сингапур е съставила съответния лист.

" Ако имате паспорт от Китайската национална република или паспорт от някоя от страните, от които са обвинените в следствието, като Кипър, Вануату или Камбоджа, получавате червен картон ", споделя пред FT съветник по частно банкиране.

Периодът на изчакване за разкриване на сметка в този момент е три до четири месеца, макар че преди беше по-малко от един. Някои съществуващи сметки се закриват, настояват източниците на вестника.
 Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур
Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур

Промените в Пекин тревожат бизнесмените

В рамките на следствието полицията е потърсила информация от малайзийската банка CIMB и нейното локално дъщерно сдружение, швейцарските Credit Suisse и Bank Julius Baer.

Неназован представител на интернационална компания, с който вестникът е разговарял, е декларирал, че клиентите му са удовлетворени от сходни инспекции, защото " това дава възприятие за сигурност " и демонстрира, " че Сингапур се бори против всевъзможни противозаконни действия ". " Това е знак за зрелостта на Сингапур като финансов център ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР