Сингапур стана поредният град, взел под прицел електрическите тротинетки със

...
Сингапур стана поредният град, взел под прицел електрическите тротинетки със
Коментари Харесай

От Париж до Сингапур, градовете слагат спирачки на електрическите тротинетки

Сингапур стана следващият град, взел под прицел електрическите тротинетки със възбрана, влезнала в действие през вчерашния ден, написа " Ройтерс ".

Е-тротинетките към този момент са честа панорама по градските улици от Берлин до Париж, само че върху тях се хвърля виновността за злополуки, в това число и гибелта на стара жена в Сингапур тази година. Всеки с електрическа тротинетка по тротоарите на града, е заплашен с до три месеца затвор или санкция.

Следват пет страни, лимитирали или възбраните е-тротинетките:

Франция

Париж забрани електрическите тротинетки по тротоарите, като нарушителите се глобяват със 135 евро.

Наложена бе оптималната позволена скорост от 20 км/ч за моторизираните транспортни средства из столицата, където голям брой хора бяха ранени, а един възрастен човек на 80 бе погубен през април.

Германия

Германските депутати гласоподаваха през май да легализират електротротинетките по пътищата и велоалеите, само че ги не разрешиха от тротоарите. Водачите би трябвало да бъдат на възраст от 14 години нагоре и да съблюдават ограничаването на скоростта от 20 км/ч.

Испания

Миналата година Мадрид забрани електрическите тротинетки от пешеходните зони и от пътищата с ограничаване на скоростта до 50 км/ч.

Англия

Незаконно е напредването с е-тротинетки по публичните пътища, велоалеите и тротоарите. Нарушителите се санкционират с санкция от 300 евро макар апелите напоследък да бъде отстранена възбраната.

Съединени американски щати

Някои градове постановиха ограничавания за електрическите тротинетки, а проучване през септември откри, че те вземат участие във от ден на ден произшествия, неведнъж с пияни младежи.

През август Атланта забрани е-тротинетките през нощта след четири смъртни случая, включващи и водачи.

Миналата година Сан Франциско наложи краткотрайна възбрана след вълна от недоволства на поданици по отношение на нелегално паркиране и тапи по улиците. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР