Сингапур ще декриминализира сексуалните отношения между мъже, но не планира

...
Сингапур ще декриминализира сексуалните отношения между мъже, но не планира
Коментари Харесай

В Сингапур сексът между мъже вече няма да е престъпление

Сингапур ще декриминализира половите връзки сред мъже, само че не възнамерява да трансформира правното определение на брака като съюз сред мъж и жена, съобщи министър-председателят Ли Хсиен Лун.

Ли съобщи, че сингапурското общество, изключително младежите в града-държава, стават все по-приемливи към хомосексуалните хора. 

" Вярвам, че това е вярното нещо, което би трябвало да се направи, и нещо, което множеството сингапурци към този момент ще одобряват ", сподели той в годишната си тирада на националния протест по случай Деня на независимостта и добави, че държавното управление ще анулира член 377А от Наказателния кодекс - закон от колониалната ера, който криминализира секса сред мъже.

Сингапур става следващата азиатска страна, която се доближава към премахването на дискриминирането против членовете на ЛГБТК общността.

През 2018 година висшият съд на Индия също анулира възбраната за хомосексуален секс от колониалната ера, а Тайланд неотдавна се приближи до легализирането на еднополовите съюзи.

В Сингапур, според член 377А, нарушителите могат да бъдат лишени от независимост за период до две години, само че понастоящем той не се ползва интензивно. От десетилетия не са известни присъди за секс сред пълнолетни мъже по взаимно единодушие, а законът не включва секс сред дами.

Членовете на ЛГБТК общността са подали голям брой тъжби в съда, пробвайки се да анулират закона, само че нито една от тях не е съумяла.

През февруари Върховният съд на Сингапур постанови, че защото законът не се ползва, той не нарушава конституционните права, както твърдяха ищците, и удостовери, че законът не може да се употребява за гонене на мъже поради гей секс.

Ли съобщи, че продължава да има опозиция против анулацията на закона, изключително измежду някои религиозни групи, в това число мюсюлмани, католици и някои протестанти.

Сингапур е мултирасово и мултирелигиозно общество с население от 5,5 млн. души, от които към 16 % са мюсюлмани, с по-големи будистки и християнски общности. Според преброяването от 2020 година популацията му е най-вече етнически китайско със обилни малайски и индийски малцинства. Ли акцентира, че неговото държавно управление продължава да поддържа обичайното определение на брака.

" Вярваме, че бракът би трябвало да е сред мъж и жена, че децата би трябвало да се отглеждат в такива фамилии, че обичайното семейство би трябвало да съставлява главен конструктивен детайл на обществото ", сподели той.

Сингапур ще " отбрани определението за брак от оборване на конституцията в съдилищата ", сподели той и добави: " Това ще ни помогне да отменим член 377А по следен и деликатно премислен метод. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР