Сингапур е известна с това, че страната се обитава от

...
Сингапур е известна с това, че страната се обитава от
Коментари Харесай

Това е страната, в която всички министри са милионери

Сингапур е известна с това, че страната се населява от много милионери и милиардери, а също така е и една от най-богатите страни в света по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията.

Данни на Международния валутен фонд от октомври 2017 година показват, че този индикатор възлиза на 90 530 $. Въпреки това, на министрите от държавното управление на страната бе обявено, че заплатите им няма да бъдат увеличени, макар рекомендациите за покачване.

Министрите на Сингапур са най-добре платените в света, като заплатите им стартират от 1.1 млн. сингапурски $ годишно, равняващи се на 832 хиляди $. Министър-председателят на страната Лий Хсиен Лонг пък получава двойно повече, или 1.66 млн. $.

Заплатите на министрите в азиатската страна са толкоз високи, защото, съгласно мнението на ръководещите, по този метод може да се предотвратят корупционни практики, а също и да се привлекат едни от най-хубавите експерти в съответната област.

Сингапур дели шестата позиция в последната ранглиста на Transparency International за корупцията, като пред нея са само Швейцария, Норвегия, Финландия, Дания и Нова Зеландия. България заема 71-а позиция в подреждането.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР