Синдикатите във ВМЗ-Сопот организираха митинг в подкрепа на политиката на

...
Синдикатите във ВМЗ-Сопот организираха митинг в подкрепа на политиката на
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ-Сопот организираха митинг

Синдикатите във ВМЗ-Сопот проведоха протест в поддръжка на политиката на държавното управление за премахване на медиаторите при комерсиалните покупко-продажби с Военно-промишления комплекс, осведоми Българска национална телевизия.

Пред служащите и чиновниците на завода ръководителите на двете синдикални структури КНСБ и " Подкрепа " показаха, че за първи път от доста години страната демонстрира ангажираност, целяща излекуване и модернизиране на предприятието, както и по-достойно заплащане на служащите и чиновниците. На митинга излязоха над 300 души, защото предприятието има доста контракти и не е допустимо да се прекъсва индустриалния развой.

В позицията на двата синдиката, която бе изчетена пред служащите се показва, че посредством съкращаване или изцяло премахване на медиаторите при осъществяването на търговски покупко-продажби сред държавните компании от ВПК и други търговски организации ще докара до редица прерогативи и възстановяване на изискванията на труд в предприятието.

Иванка Иванова - ръководителя на Секретен сътрудник КНСБ: Днес ние срещаме схващане от страна на страната в тази посока по тази причина и ние приветстваме тази концепция тяхна и гледище в действителност предоставяне на опция за работа без медиатори. Очакваме по този метод да бъде увеличена облагата, в резултат на което ще има повече средства в предприятието, което ни дава опция да модернизираме фабриката, да увеличим заплащането на труда. Димитър Атанасов - ръководител на Секретен сътрудник " Подкрепа ": В момента предприятието не набира нови служащи, това си е тяхно решение ние не можем да се месим двата синдиката, само че имаме увещание, че няма да мине доста време и ще стартираме да набираме още веднъж нови служащи. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР