Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно, за да обсъдят

...
Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно, за да обсъдят
Коментари Харесай

Синдикатът на Лукойл: Плащаме си всичко

Синдикатите в рафинерията „ Лукойл-Нефтохим " се събраха изключително, с цел да обсъдят дали и какви дейности да подхващат, ако дерогацията за съветски нефт бъде анулирана.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия са 1300.  Заседанието се организира при закрити врата. Обсъдени са били ограниченията, които да бъдат подхванати, с цел да могат всички тези хора да запазят своите работни места.

„ Ще използваме всички законови способи и средства за отбрана на работните места на членовете ни ”, съобщи президентът на Синдиката на българските нефтохимици „ Лукойл “ Павлин Ваковски.

„ Лукойл ” си заплаща всичко ”, съобщи пред медиите Президентът на Синдиката на българските нефтохимици „ ЛУКОЙЛ “ Павлин Ваковски във връзка предстоящото внасяне на налозите от рафинерията след изключителното съвещание.

Той увери, че Синдикатът на българските нефтохимици ще употребява всички законови способи и средства, с цел да резервира работните места на хората. Синдикалистът помоли политиците и всички, от които зависи заетите в рафинерията да запазят работните си места: „ да спрат да развявават дерогацията като пешка и да я местят от ляво на дясно ”.

Той изясни, че специалистът Делян Лазаров е споделил какво тъкмо ще се случи при скоростна анулация на дерогазицията по време на съвещанието на парламентарната комисия, „ само че никой не му обърна внимание. Петрол може да се вземе от две места – Черно море, Новоросийск, другото е през Босфора. Ако в последния миг търсиш нефт да внесеш, обикновено е да има покачване на цените ”, сподели Ваковски и прикани да има предвидимост и решенията да се съгласуват със експертите.

Според икономиста Делян Лазаров повишаването на суровината ще се отрази и на крайните цени. Лазаров посочи, че 5000 нефтохимици членуват в синдиката на „ Лукойл ”. „ Средно 4 членно семейство, виждате по какъв начин ще се отрази. В Бургаската рафинерия, „ Лукойл ” плюс сервизните организации са 3000 души. 1300 са директно заети в нефтопреработката, настрана имаме IT компания и други компании, които са към 3000 души. Заедно с техните фамилии са към 9000 души. 

„ Не очаквайте от нас да сме крайни ”, добави Лазаров, само че бе безапелационен, че ще пазят работните си места. „ Друго нефтопреработвателно дружество в България няма, всичко, което обезценява труда ни, е недопустимо за нас ”, добави Лазаров.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР