Синдикатите в рафинерията “Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно при закрити врата,

...
Синдикатите в рафинерията “Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно при закрити врата,
Коментари Харесай

Синдикатът на “Лукойл” мисли дали да стачкува, ако прекратят деро...

Синдикатите в рафинерията “Лукойл-Нефтохим " се събраха изключително при закрити врата, с цел да обсъдят дали и какви дейности да подхващат, ако дерогацията за съветски нефт бъде анулирана. Не се изключват митинги.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия са 1300. 

Синдикатите бяха безапелационни - заплащат си всичко. Коментарът идва откакто тази заран след среща сред партиите в ръководещото болшинство депутатът Делян Пеевски съобщи, че ще се желае “Лукойл ” да си заплати над 500 млн. лв. налози на страната, в случай че не желае дерогацията да бъде анулирана. Кирил Петков от ПП-ДБ също съобщи, че ще се направи всичко допустимо страната да си събере дължимото в най-кратък период.

“Ще използваме всички законови способи и средства за отбрана на работните места на членовете ни ”, съобщи президентът на Синдиката на българските нефтохимици “Лукойл “ Павлин Ваковски, представен от Нова телевизия.

Синдикалистът прикани политиците “да спрат да развяват дерогацията като пешка ”.

" Петрол може да се вземе от две места – Черно море, Новоросийск, и през Босфора. Ако в последния миг търсиш да внесеш нефт, е обикновено да има покачване на цените ”, сподели Ваковски и прикани да има предвидимост и решенията да се съгласуват със експертите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР