Синдикатите излязоха с обща декларация, в която настояват за ръст

...
Синдикатите излязоха с обща декларация, в която настояват за ръст
Коментари Харесай

Ръст на минималната заплата поискаха синдикатите с обща декларация

Синдикатите излязоха с обща декларация, в която упорстват за растеж на минималната работна заплата на 850 лева от средата на годината и 1000 лева от идната година.

Те оферират и необлагаем най-малко, еднакъв на минималната заплата, с което да се подтиква потреблението.

От КНСБ и КТ " Подкрепа " желаят и да вземат участие в договарянията с Европейска комисия за предоговаряне на Плана за възобновяване и развиване като отпадне условието за понижение с 40% на въглеродните излъчвания в енергетиката по отношение на 2019 и отсрочване на либеразлизацията за битовите клиенти на пазара на електрическа енергия.

" Извън подозрение е, че приходите би трябвало да порастват отвън обстановката, в която се намираме. Трябва да увеличим обсега на груповото трудово договаряне. Мисля, че там ще реализираме единодушие с работодателите и държавното управление. Това, което незабавно би трябвало да бъде контрактувано, е да отпаднат тези задължения за понижаване на излъчванията от парникови газове с 40% по отношение на 2019 година, тъй като това е парадокс и страната не може да го извърши - това значи да си закрием енергетиката ", сподели Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР