Синдикатът Образование към КТ Подкрепа“ следи внимателно процеса по увеличение

...
Синдикатът Образование към КТ Подкрепа“ следи внимателно процеса по увеличение
Коментари Харесай

Едва 25% от работещите в системата на средното образование са с увеличени заплати

Синдикатът " Образование " към КТ " Подкрепа “ следи деликатно процеса по нарастване на работните заплати в системата на образованието.

Според направено изследване на синдиката единствено 25,1 % от работещите в системата на междинното образоване са с увеличени работни заплати, оповестиха от синдиката " Образование " с ръководител доктор Юлиян Петров.

Синдикатът " Образование " е написал публично писмо до министъра на образованието и науката, с което упорства Министерството на образованието и науката (МОН) неотложно да пристъпи към нарастване на работните заплати в унисон с договореностите в последния анекс. 

Около 15 % от участниците в проучването са декларирали, че в техните просветителни институции няма да има задоволително средства да се съблюдава контрактуваното в анекса нарастване.

 istock istock
96 % от респондентите учители считат, че при актуализация на държавния бюджет би трябвало да се направи ново 10-процентно нарастване на заплатите в просветителната сфера, тъй като даже формалната инфлация е по-висока от досегашното нарастване.

" Синдикатът " Образование " ще предложи на държавното управление на Република България 10 % нарастване на работните заплати на учители и чиновници при актуализация на държавния бюджет за 2022 година Синдикатът " Образование " ще отстоява нарастване на работната заплата с 10 % с всички вероятни законови средства, в това число протестни и протестни дейности ", се показва в известието.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР