Синдикатът Образование“ към КТ Подкрепа“ направи анализ на образователната система

...
Синдикатът Образование“ към КТ Подкрепа“ направи анализ на образователната система
Коментари Харесай

Синдикат „Образование“: Здравното министерство създава огромен хаос

Синдикатът „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ направи разбор на просветителната система и декларира, че българските просветителни институции са подготвени и ще отворят тържествено за една нова, спокойна и постоянна образователна година. Това споделят от синдиката, с ръководител доктор Юлиян Петров.

Българските учители са в подготвеност за образователна година в естествена образователна среда, за понижаване на пагубните въздействия на образованието в електронната среда и на вредите върху физическото и психическо здраве на нашите деца и възпитаници, се показва още в известието.

Синдикатът ще отстоява с всички законови благоприятни условия и средства да се работи допустимо най-вече в присъствена форма на образование и при възможна нужда от тестване на възпитаници за COVID-19, процесът да бъде изнесен отвън просветителните институции.

„ За страдание, Министерството на здравеопазването, отпред с министър Асен Меджидиев, нехае и основава голям безпорядък в просветителните институции с некомпетентните си заповеди. Продължава рекетът към парите за учениците с одобряванията на седмични написания, а последната заповед на министъра удостоверява, че лекарите, сътворили този документ, нямат никаква визия за организацията и спецификата на образователния развой.

Насилственото налагане на двусменен развой и образование в електронна среда е геноцид към българските деца и в случай че министърът продължава с недообмислените си заповеди, Синдикатът „ Образование “ ще изиска неговата оставка ", се споделя в известието.

В него се отбелязва също, че Министерството на образованието и науката (МОН) вкарва Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение (НЕИСПУО), която за момента е прекомерно несъвършена и Синдикатът " Образование ", дружно с МОН, насочат зов към българските родители да бъдат търпеливи, в случай че няколко седмици или месеци, не е проработил електронният дневник. Припомняме, че от тази година хартиеният дневник е в историята и просветителните институции употребяват само електронен вид. Въпреки вероятните неверни показания на тази електронна платформа, тя ще бъде усъвършенствана евентуално в идващите няколко месеца. Електронният дневник на НЕИСПУО мъчно действа и генерира неверно доста от изискваните документи. Сроковете за въвеждане на информация във модулите на системата няма да бъдат спазени и виновността за това не е на учителите и шефовете, които настойчиво и изключително, от месеци работят по тази система, декларират от синдиката.

„ МОН, като възложител на основаването на платформата НЕИСПУО, просто трябваше да си направи труда да разпореди първо да се пробира и при дейно деяние, да се вкара в цялата цифрова връзка. Нека министърът на образованието проф. Сашо Пенов обясни кой има интерес за създалата се обстановка, която докара до жесток цифров стрес при започване на образователната година. Нека отговорните да получат дължимото! “, упорстват от учителския профсъюз.

По отношение на кадровата обезпеченост, нещата са доста динамични и ползата към някои образователни дисциплини, като математика, български език, физика, география, е съвсем нулев. Често шефовете в София и страната назначават учители пенсионери. Още по-често новоназначените учители устоят единствено по няколко месеца и сменят просветителния отрасъл за по-добре заплатен и лишен от голямото прегаряне, на който е подложена учителската специалност. Въпреки тези компликации, просветителните институции ще отворят порти обичайно на 15 септември, с естествена кадрова обезпеченост.

Синдикатът „ Образование “ приветства решението на министър Пенов да не нападна решението на съда за стопиране на директорските състезания заради неприятната разпоредба, призната без мандата на учителските синдикати, и декларира, че новата разпоредба би трябвало да се образува с присъединяване на обществените сътрудници и наложително с техни представители в комисиите за избор на шефове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР