Синдикатът Образование“ към КТ Подкрепа“ направи анализ на образователната система

...
Синдикатът Образование“ към КТ Подкрепа“ направи анализ на образователната система
Коментари Харесай

Синдикат „Образование“: Здравното министерство създава огромен хаос

Синдикатът „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ направи разбор на просветителната система и декларира, че българските просветителни институции са подготвени и ще отворят тържествено за една нова, спокойна и постоянна образователна година. Това споделят от синдиката, с ръководител доктор Юлиян Петров.

Българските учители са в подготвеност за образователна година в естествена образователна среда, за понижаване на пагубните въздействия на образованието в електронната среда и на вредите върху физическото и психическо здраве на нашите деца и възпитаници, се показва още в известието.

Синдикатът ще отстоява с всички законови благоприятни условия и средства да се работи допустимо най-вече в присъствена форма на образование и при възможна нужда от тестване на възпитаници за COVID-19, процесът да бъде изнесен отвън просветителните институции.

„ За страдание, Министерството на здравеопазването, отпред с министър Асен Меджидиев, нехае и основава голям безпорядък в просветителните институции с некомпетентните си заповеди. Продължава рекетът към парите за учениците с одобряванията на седмични написания, а последната заповед на министъра удостоверява, че лекарите, сътворили този документ, нямат никаква визия за организацията и спецификата на образователния развой.

Насилственото налагане на двусменен развой и образование в електронна среда е геноцид към българските деца и в случай че министърът продължава с недообмислените си заповеди, Синдикатът „ Образование “ ще изиска неговата оставка ", се споделя в известието.

В него се отбелязва също, че Министерството на образованието и науката (МОН) вкарва Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение (НЕИСПУО), която за момента е прекомерно несъвършена и Синдикатът " Образование ", дружно с МОН, насочат зов към българските родители да бъдат търпеливи, в случай че няколко седмици или месеци, не е проработил електронният дневник. Припомняме, че от тази година хартиеният дневник е в историята и просветителните институции употребяват само електронен вид. Въпреки вероятните неверни показания на тази електронна платформа, тя ще бъде усъвършенствана евентуално в идващите няколко месеца. Електронният дневник на НЕИСПУО мъчно действа и генерира неверно доста от изискваните документи. Сроковете за въвеждане на информация във модулите на системата няма да бъдат спазени и виновността за това не е на учителите и шефовете, които
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР