Синдикатът на пристанищните работници в Барселона отказва да товари и

...
Синдикатът на пристанищните работници в Барселона отказва да товари и
Коментари Харесай

Докерите в Барселона отказват да товарят оръжия

Синдикатът на пристанищните служащи в Барселона отхвърля да товари и разтоварва какъвто и да е боен материал на фона на войната в Газа и прикани за отбрана на цивилното население в зоните на спор, след сходен ход на белгийските транспортни синдикати предходната седмица, предава Ройтерс.

Решението от понеделник е най-вече алегорично и има за цел да насърчи други испански пристанища да последват образеца, сподели секретарят на профсъюза OEPB Хосеп Мария Деоп пред Ройтерс.

OEPB е единственият синдикат, представляващ всичките 1200 докери в пристанището на Барселона.

Деоп сподели, че организациите, насърчаващи мира, могат да оказват помощ на съюза да разбере кои контейнери съдържат военно съоръжение. Той сподели, че е уверен, че има военни колета от Барселона, тъй като " това е пристанище, което придвижва всевъзможни артикули ".

Не беше ясно какви са тези организации и дали са се съгласили да оказват помощ на синдиката в тези старания.

Пристанищните управляващи на Барселона отхвърлиха коментар и споделиха, че не разполагат с данни за военни доставки, осъществявани от пристанището.

Испания е изнесла военно съоръжение на стойност 1,3 милиарда евро през първата половина на 2022 година, като доставките за Израел възлизат на 9 милиона евро, съгласно последните налични публични данни.

Испания не възнамерява да изнася каквото и да е смъртоносно военно съоръжение, което да се употребява в спора сред Израел и " Хамас ", заяви държавната осведомителна организация EFE, цитирайки държавни източници предходната седмица.

OEPB съобщи, че се опълчва на всички типове принуждение, където и да се случва, в това число в Израел и палестинските територии, и че нейният протест има за цел да отбрани цивилни на всички места по света.

" Никоя идея не оправдава цивилните жертви ", се споделя в него.

Докерите в Барселона одобриха сходен протест през 2011 година заради спора в Либия. Те също участваха в планове за доставка на филантропична помощ за Западна Сахара и Никарагуа през последните десетилетия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР