Синдикат Защита внесе сигнал в Прокуратурата, че университетска болница Майчин

...
Синдикат Защита внесе сигнал в Прокуратурата, че университетска болница Майчин
Коментари Харесай

Синдикат Защита даде болница Майчин дом на прокуратурата


Синдикат " Защита " внесе сигнал в Прокуратурата, че университетска болница " Майчин дом " е източвала средства от Здравната каса . Това заяви БНР. Организацията подаде и други два сигнала, свързани шефа на лечебното заведение проф. Иван Костов.

Синдикатът упорства прокуратурата да ревизира по какъв начин се образува заплатата на проф. Костов, както и има ли източване на пари от Здравната каса. През 2022 година държавната финансова ревизия не откри нарушавания в получените от шефа на Майчин дом към милион и 700 хиляди лв. за две години и половина.

По думите на ръководителят на профсъюз " Защита " Красимир Митов в болница " Майчин дом " се подменят документи . От организацията желаеха шефът на болничното заведение да бъде отхвърлен, до момента в който тече инспекцията.

Резултатите от последния одит в болничното заведение още не са стигнали до министерството. Очакваме финалното умозаключение на одитния отчет, показват от синдикатът.

От Майчин дом, обявиха, че ще дават нужните документи в отбрана на осъществената здравна активност и с всички законови средства ще защитят реномето на болничното заведение и нейните чиновници.

" Майчин дом " стартира вътрешна инспекция по сигнал за теч на персонални данни

Сигналът е подаден от пациентка, лекувана в болничното заведение в последния месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР