Синдикат Образование готови да поискат оставката на министъра на вътрешните

...
Синдикат Образование готови да поискат оставката на министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Заради бомбените заплахи: Синдикат "Образование" и МВР в задочен спор 

Синдикат " Образование " подготвени да изискат оставката на министъра на вътрешните работи поради отговорностите, които протокола за деяние при бомбена опасност вменява на учебните заведения.

Иван Демерджиев отхвърли това да са спомагателни отговорности. 

Столичното 51 СУ " Елисавета Багряна " получава подправени сигнали за бомби от началото на вълната. 

В протокола се показва каквo да се прави и при закани в обществените мрежи, по електронен път или на книжен притежател

Директорът Асен Александров не утвърждава, учителите да вършат прелиминарен оглед за взривни устройства, а решението за евакуация да се издава устно от полицията.

“Миналия вторник имахме опасност за бомба, пристигна полицията, разпитаха ме 15 мин. и аз се подписах на нещата, които съм споделил. Не виждам каква ще е пречката, както аз съм се разписал на нещата, които съм споделил, по този начин и те да се разпишат на тяхната рекомендация. Това лишава 30 секунди ”, сподели той.

Десетки учебни заведения получиха опасност за бомба

Заради спомагателните отговорности към съсловието от профсъюз " Образование " са подготвени да изискат оставката на силовия министър. 

“Българските учители не би трябвало да се товарят с такива отговорности. По-скоро това е един опит да се трансферира отговорност от едната институция към другата ”, счита ръководителят на Синдикат Образование към КТ " Подкрепа " доктор Юлиян Петров.

В имейла се показва, че заканите могат да спрат, „ в случай че бъде трансферирана огромна сума биткойни “

От своя страна Иван Демерджиев съобщи: “Няма никакво съображение да се счита, че ние сме ги натоварили с спомагателни отговорности. Обратното, това което те визират е един елементарен, примитивен, обикновен оглед, който беше очакван и по остарелия протокол. 

Сега приказваме за синдиката, който реагира във връзка на това, че е глобен шеф, доколкото разбирам е брачна половинка на  представител на синдиката ”.

От синдиката упорстват санкциите на учебните шефове, към този момент осъдени за неспазване на протокола, да бъдат анулирани.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР