Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специален регистър

...
Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специален регистър
Коментари Харесай

Синдикални и работодателски организации влизат в специален регистър

Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специфичен указател към окръжните съдилища по седалището им, реши Народното събрание. Депутатите одобриха на второ четене промени в Кодекса на труда.

Процедурата по регистрацията следва да се прави по реда на Глава петдесет и пета на Гражданския процесуален кодекс, където е регламентирано характерното произвеждане, обвързвано с вписването на юридическите лица.

С промените се извършват условията на Конвенция номер 87 на Международната организация на труда, утвърдена и обнародвана през 1959 година, която дава съображение за основаването на независим и отличаващ на основаване, битие и преустановяване, в това число регистриране в указател и придобиване качество на юридическо лице на синдикалните и работодателските организации.

Заварените до влизането в действие на измененията синдикални и работодателски организации резервират качеството си на юридическо лице без да се вписват в регистъра на синдикалните и работодателските организации към съответния областен съд по седалището им, записаха депутатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР