Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специален регистър

...
Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специален регистър
Коментари Харесай

Нов регистър за вписване на синдикалните и работодателските организации

Синдикалните и работодателските организации ще се вписват в специфичен указател към окръжните съдилища. Това планува признатите на първо четене през днешния ден в Народното събрание промени в Кодекса на труда, импортирани от Светлана Ангелова от ГЕРБ и група народни представители. Промените бяха признати единомислещо с 91 гласа " за ".

Процедурата по регистрацията пред съответния съд следва да се прави по реда на Гражданско процесуалния кодекс, където е регламентирано характерното произвеждане, обвързвано с вписването на юридическите лица.

Този указател следва да е обособен от съществуващите все още регистри за юридическите лица, уточни Светлана Ангелова. В регистъра не се планува регистриране на задачите на организацията, както и средствата за реализиране на задачите, тъй като те са избрани в други текстове от трудовото законодателство.

Създаването на явен режим за регистрация на синдикалните и работодателските организации ще докара до по-голяма бистрота на обществения разговор, счита Ангелова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР