Синдикалистът Ваня Григорова и банкерът Левон Хампарцумян коментираха предложенията на

...
Синдикалистът Ваня Григорова и банкерът Левон Хампарцумян коментираха предложенията на
Коментари Харесай

До какво ще доведе намаляването на ДДС-то на храните?

Синдикалистът Ваня Григорова и банкерът Левон Хампарцумян разясниха предложенията на държавното управление за понижаване на Данък добавена стойност на някои артикули в студиото на “Здравей, България ”. Григорова беше безапелационна, че упорства за диференциране на артикули от първа нужда: “Трябва да се наложи надзор, който в страната липсва ”.

Според банкерът Левон Хампарцумян тази мярка е наивна: “Това са неща, които имат кратковременен резултат, а в дълготраен проект дебалансират стопанската система. Това са ограничения, от които главно ще се възползват неточни търговци ”.

Григорова изрази мнение, че недопускането от възползване на неточни търговци е въпрос на надзор. По думите на банкера тези ограничения биха довели до корупция и замогване на избрани хора.

“Има инспектори, които могат да бъдат купени с три бутилки олио, тъй като заплатите са им ниски. Трябва да създадем по този начин, че тези хора да имат почтени заплати ”, по този начин Григорова изясни опцията за корупцията и липса на надзор.

Според Хампарцумян увеличението на минималната работна заплата няма да докара до действително икономическо усъвършенстване, тъй като търговците ще вдигнат цените. На това Григорова опонира като сподели, че синдикатите ще упорстват за увеличение на минималната работна заплата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР