Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер

...
Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер
Коментари Харесай

Мих Шумахер: Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин и да си говорим много повече

Синът на седемкратния международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер Мик разкри в изявление, че се е научил да цени дребните неща в живота след тежкия случай, който претърпя татко му по време на ски отмора в Гренобъл.

На 29 декември ще се навършат тъкмо 10 години, откогато именитият немски играч падна по време на ски отмора и контузи съществено главата си, като оттогава насам информацията към неговото положение е нищожна.

" Вярвам, че в такива случаи се научаваш да възприемаш избрани моменти по друг метод. Научаваш се да цениш дребните неща. Много хора се концентрират прекалено много върху неприятните неща и незадоволително върху хубавите неща, които към момента са пред тях ", споделя Мик в диалог за ДПА.

В друго изявление 24-годишният немски водач показа и какъв брой прочувствено е било за него да изгледа документалния филм, отдаден на неговия татко, чиято премиера беше през 2021-а година.

" Той демонстрира какъв брой доста усеща стои зад него и какъв брой страсти основава. Мисля, че в този момент с баща щяхме да се разбираме по друг метод – просто тъй като приказваме на сходен език, този език на моторните спортове. И че ще имаме доста повече да си приказваме. Той би се отказал от всичко за това ", уверен е Мик Шумахер.

Животът на самия Мик също мина напълно обвързван с моторните спортове, като през 2020-а година той стана първенец във Формула 2, а на идната година дебютира във Формула 1. За два сезона там с екипа на Хаас обаче представянето на Шумахер беше неубедително и в последна сметка той загуби титулярното си място за сезон 2023 и понастоящем той е тест водач на екипа на Мерцедес. От идната акция германецът пък ще кара и за екипа на Алпин в Световния шампионат за устойчивост (WEC).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР