Синът на действащия президент Гурбангули Бердимухамедов, кандидатът на управляващата Демократическа

...
Синът на действащия президент Гурбангули Бердимухамедов, кандидатът на управляващата Демократическа
Коментари Харесай

Синът на действащия президент спечели президентските избори в Туркменистан

Синът на настоящия президент Гурбангули Бердимухамедов, претендентът на ръководещата Демократическа партия на Туркменистан, Сердар Бердимухамедов, завоюва президентските избори в Туркменистан със 72,97% от гласовете. Централната комисия за избори и референдуми на страната разгласи новината през днешния ден.

" В сходство с член 76 от Изборния кодекс на Туркменистан и въз основа на решение на Централната изборна комисия от 14 март 2022 година, за президент на Туркменистан е разгласен заместник-председателят на кабинета на министрите на Туркменистан Сердар Гурбангули Бердимухамедов, който е получил 72,97% от гласовете ", се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на изборната комисия.

Комисията напомня, че президентските избори в Туркменистан се организираха на 12 март. Около 3 362 052 души, или 97,17% от записаните гласоподаватели са дали своят вот, оповестиха от изборната комисия. Кандидатите бяха девет, като осем от тях получиха от 1,08% до 2,22% от гласовете, оповестиха от изборната комисия, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР