Синът на депутата Богдан Боцев – Емил и Малин Шарланджиев

...
Синът на депутата Богдан Боцев – Емил и Малин Шарланджиев
Коментари Харесай

Деца от Гоце Делчев заминават на космически лагер

Синът на депутата Богдан Боцев – Емил и Малин Шарланджиев ще имат неповторимия късмет да бъдат в галактически лагер по модел на NASA. Това са двамата късметлии от Гоце Делчев, които ще преминат през тренажори за астронавти и ще беседват с астронавт от NASA.  Двете момчета получават цялостни стипендии за присъединяване в интернационалния галактически лагер Space Camp Turkey.

Конкурсът се организира в границите на новосформираното съдействие сред Община Гоце Делчев и Център за креативно образование в региона на образованието редом от националния конкурс за Център за креативно образование.

Експертното жури оцени всички кандидатури от град Гоце Делчев и взе единомислещо решение двете цялостни стипендии да получат двамата финалисти – 12 –годишният Емил Боцев и 14-годишният Малин Шарланджиев.

Стипендията покрива разноските по 6-дневния престой, храната, таксата за присъединяване и пътуването на децата (без спомагателни дневни пари) и е в размер на 1250 $. Всички останали участници в състезанието на Община Гоце Делчев са класирани за Space Camp Turkey и могат да вземат участие след възнаграждение на съответната такса.

Ето и малко повече информация за галактическия лагер:

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, основан през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за креативно образование, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 14 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР