Символичен старт на строителството на втория нов патрулен кораб на

...
Символичен старт на строителството на втория нов патрулен кораб на
Коментари Харесай

Започна строителството и на втория боен кораб за ВМС

Символичен старт на строителството на втория нов патрулен транспортен съд на Военноморските сили беше даден във Варна. Церемонията по разкроя на стомана се състоя в корабостроителния цех „ МТГ-Делфин ”.



„ Този транспортен съд ще даде опция на българските моряци да извършват всички задания по отбрана на националните морски ползи и да вземат участие сполучливо в съюзнически интервенции и задачи ”, зави на церемонията командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.



Точно преди година стартира строителството на първия транспортен съд, на който към този момент е построена забележителна част от корпуса му. Той би трябвало да е приключен през третото тримесечие на 2025 година, а вторият транспортен съд ще е подготвен година по-късно.



Строителството е по контракта сред Министерството на защитата и компанията NVL B.V.& Co.KG, чийто локален сътрудник е „ МТГ-Делфин ”. Плавателните съдове ще са с дължина 90 метра и водоизместимост от почти 2300 тона. Те ще имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз и ще заменят част от наличните във Военноморски сили кораби, които не подлежат на рационализация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР