Символ на непресъхваща енергия, страхотно чувство за хумор, искрящи очи...

...
Символ на непресъхваща енергия, страхотно чувство за хумор, искрящи очи...
Коментари Харесай

За Татяна Лолова с усмивка и обич

Символ на непресъхваща сила, ужасно възприятие за комизъм, искрящи очи... по този начин ще запомнят феновете превъзходната Татяна Лолова. В предаването мемоари за работата си с нея споделиха режисьорът Димитър Шарков и драматургът Юрий Дачев.

Татяна Лолова е велика актриса, последната от едно потомство, което към този момент го няма , показа Димитър Шарков, който е режисьор на постановката с превъзходната Татяна Лолова в главната роля.

" Тъжен ден. Сигурно светът би трябвало да се е объркал доста, с цел да прибира небето такива персони. През годините съм работил много с нея. Имаме разнообразни срещи и разнообразни връзки. Помня, че при започване на моята режисьорска кариера се увличахме по механичните резултати и бях я снимал за една новогодишна стратегия по сюжет Станислав Стратиев и я пуснах на бързи обороти. Тогава Станко ми сподели: Трудно ще ти елементарни това нещо. Татяна ми елементарни и постоянно, когато се виждахме, тя започваше да приказва на бързи обороти ", показа режисьорът.

Шарков си спомня последната среща с Лолова в Аз постоянно съм мислил, че тя е актриса за доста функции, споделя той.

" Никога не й стигаше една роля, по тази причина няколко пъти съм я мултиплицирал, по този начин беше и в " Новогодишна щръклица " - тя играеше три функции, а в " Зеления таралеж " играеше две функции и пееше по едно и също време. Този наш способ го развихме през годините. Помня, че тя не ползваше е-поща и трябваше да й занеса текста у дома. Когато го занесох и й го подадох, тя на пръв взор стартира да играе. Така играеше необикновено. На пръв взор играеше всичко. Велика актриса, раздялата ни беше непосредстено след фотосите на " Новогодишна щръклица ", на които всички й се възхищаваха, цялото студио й изръкопляска. Ние се прегърнахме, тя ми подари нейната книга и взехме решение да се срещнем още веднъж. Скоро й беше рождения ден и я търсих се обадих, само че тя не ми подвигна и това ме озадачи.

Вижте нейната сила в три функции:

Драматургът Юрий Дачев се познава с Татяна Лолова от края на 80-те години. Той си спомня по какъв начин в свое непохватно отзивче я нарекъл " клоунеса " и доста се страхувал, че му се е разсърдила.

" Но когато се срещнахме и през годините доста пъти напомняла с наслада, че това определение й харесва ".

Дачев си спомня и една история, когато написва първата си пиеса, в която има роля за Татян Лолова.

" Тя доста не хареса пиесата, само че се съгласи и я изигра. И си припомням с каква наслада произнасяше една имитация - няма артистка на този свят, която може да ме изиграе. Мисля, че това е правилно. С Таня сме пътували, смяли сме се дружно, радвал съсмс е на това какъв брой елегантна може да бъде, какъв брой може от нищо да направи ведро въодушевление, да покаже, че животът заслужава усмивка му ".

Таня беше знамение, същинско знамение. С лумналата си коса, с гласа си, с метода, по който разказваше, тя беше доста надарен повествовател, споделя още Дачев.

Вижте клипа, който излезе през октомври 2020 година - " Кутийка за спомен " от плана Пеещи актьори на Игор Марковски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР