Симпатизанти на ПП "Възраждане" се събраха в центъра на София,

...
Симпатизанти на ПП "Възраждане" се събраха в центъра на София,
Коментари Харесай

Възраждане протестира срещу именуването на улици в подкрепа на Украйна

Симпатизанти на Политическа партия "Възраждане " се събраха в центъра на София, с цел да стачкуват против именуването на улици в София в поддръжка на Украйна .

На митинга беше видян и мъж, държащ украинското знаме и афиш, на който написа: "Да кръстим зелената повърхност пред Посолството на Руската федерация на убития съветски опозиционер Борис Немцов ".

На 7 април 2022 година общинските съветници на София гласоподаваха в изгода смяната на имената на две емблематични места в София в символ на взаимност с Украйна.

Беше решено пространството пред посолството на Руската федерация да носи името "Героите на Украйна ". Предложението на общинските съветници от ГЕРБ-СДС беше признато с 32 гласа "ЗА " и 16 "против ".

Второто решение касаеше карето сред бул. „ Драган Цанков “ и улиците „ Латинка “, „ Константин Щъркелов “ и „ Ф. Ж. Кюри “. То трябваше да бъде наречено на името на съветския опозиционер, погубен в центъра на Москва, Борис Немцов. Предложението бе гласувано с 33 гласа "ЗА ", 12 "против " и двама "въздържали се ".До момента и двете пространства бяха безименни.

На 18 април регионалният шеф на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния общински съвет, с които двете места трябваше да бъдат именувани в символ на взаимност с Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР