Симона Халеп с началото на надпреварата в Бирмингам през тази

...
Симона Халеп с началото на надпреварата в Бирмингам през тази
Коментари Харесай

Безмилостна Халеп не остави шанс на местна представителка и е на 1/2-финал в Бирмингам!

Симона Халеп с началото на конкуренцията в Бирмингам през тази седмица се завърна назад на корта и в същото време откри сезона си на трева, откакто за последно я видяхме в игра по време на Ролан Гарос, когато заради проблеми свързани с психо офанзиви позволи проваляне във втория кръг. Румънката при присъединяване си в британския град записа две безапелационни победи досега, с цел да доближи етапа на четвъртфиналите, където срещна участващата чрез,,уайлдкард " места представителка Кейти Болтър, а с това и затвърди репутацията си на една от най-силните състезателки в WTA Тура, която получи въз основа на триумфа си на Уимбълдън преди три години.

В хода на конфликта някогашната първа ракета на света изпита съществени компликации неколкократно на начален удар, но с течение на времето развиваше играта си с всяка минала точка и не остави шансове на британката, побеждавайки я с 6:4 6:1. В опит да доближи втори край през сезона за двукратната шампионка от Шлема следва да срещне победителката всред Камила Джорджи и намиращата се в серия от седем следващи триумфа Беатрис Хадад Мая.

Местната фаворитка започва мощно дуела, като си обезпечи два брейкбола още в дебютното подаване на именитата си съперничка, но не се оправи в заключителната фаза на офанзивите си и паритетът се резервира. Постепенно сервиращите се утвърдиха като доминанти на корта, само че не след дълго в деветия гейм някогашната номер едно съумя да разбие създалото се статукво и посредством сериозна битка оползтвори четвъртата си опция в опит да стигне до късен пробив, който единствено минути по-късно се оказа от решаващо значение за изхода на откриващия сет в интерес на Халеп.

Началото на втората част ни предложи голям брой завладяващи мигове, откакто станахме очевидци на три поредни брейка, от които в печеливша позиция излезе румънката и поведе безапелационно със сет задатък и 3:1. Болтър очевидно се пречупи душевен, останала обратно в резултата, като успеваемостта ѝ на начален удар спадна фрапантно, до момента в който международната номер 20 не чакаше втора покана и удвои преднината си с помощта на нов пробив. В минутите до края на срещата Халеп още веднъж бе изправена пред угрозата да инкасира брейк, но за следващ път показва цялостния си капацитет върху тревата във значимите моменти, с цел да обезкуражи изцяло участващата със специфична покана от уредниците домакинска представителка и след трети пореден пробив постави точка на разногласието, поздравявайки се с крайния триумф в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР