Симона Хаджиева, която преди дни се дипломира от Университета по

...
Симона Хаджиева, която преди дни се дипломира от Университета по
Коментари Харесай

24-годишна българка проектира най-големия детски център в света в Италия

Симона Хаджиева, която преди дни се дипломира от Университета по архитектура, строителство и геодезия, завоюва конкурс в Италия за проектирането на най-големия детски център в света, заяви смолянският уебсайт „ Пламък “.

24-годишната българка щедаде нов живот на някогашната фабрика за керамика на брега на италианското езеро Маджоре в град Лавено-Момбело, която се простира на повърхност от 27 000 квадратни метра.

" Идеята се роди, разглеждайки всички фотоси за съществуващата фабрика. Усещането за нея или по-скоро това, което е останало от нея, е за една гора от колони. Точно в това видях капацитет за развиване на мистериозни пространства, които подбуждат детското въображение ", споделя пред смолянския уебсайт " Пламък " младата жена.

B ĸoнĸypca вземат участие 402 плана. Отличeни са 30 финaлиcти, 10 пoчeтни, 4 злaтни и 3 ocнoвни нaгpaди. Проектите са оценени aвтopитeтнo жypи, в ĸoeтo yчacтвaт apxитeĸтитe Веn vаn Веrkеl. Проектът на българката е класиран преди всичко и тя получава премия от 10 000 евро.

" Университетът ми дава право на избор и избрах да потърся нещо, което е интернационално - по едно и също време може да е дипломна работа и конкурс, който може да се изяви в чужбина. Не е просто детска градина, а детски център, който е предопределен и за възрастни. Едно семейство може да прекара ден или уикенд напълно на територията на комплекса ", изясни арх. Симона Хаджиева пред " България он еър ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР