Симеон Терзиев постигна втора победа на тенис турнира от веригата

...
Симеон Терзиев постигна втора победа на тенис турнира от веригата
Коментари Харесай

Терзиев с успех в Пазарджик

Симеон Терзиев реализира втора победа на тенис шампионата от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик. 18-годишният български гений завоюва с 6:4, 6:4 против Юрий Джавакян (Украйна) в дуел от третия кръг на груповата фаза. Терзиев стартира конкуренцията със загуба в два сета – 3:6, 1:6 от Гергели Мадараш (Унгария), а ден по-късно записа триумф над французина Пиер Фавр – 6:3, 6:4.

Всеки един от шампионатите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20 000 $, който се разпределя сред всички участници в главната скица на съответния шампионат.

Тенисистите са сложени в четири групи, всяка с по пет играчи. Във всяка група се играе всеки против всеки във формат 2 от 3 сета. Победителят от всяка група се класира за полуфиналите, а вторите в класирането спорят за разпределние на пето-осмо място.

България е първата страна в Централна и Източна Европа и втора на континента след Испания, която получава правото да семейства на тази конкуренция. Веригата надпревари за мъже и дами се провежда и управлява от американската компания Universal Tennis LLC. През 2021 година е планувано да бъдат извършени пет шампионата у нас - три за мъже и два за дами. Домакин на всички тях ще бъде базата на Тенис клуб "Фаворит " в Пазарджик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР