Симеон Сакскобургготски ще търси споразумение с правителството относно царските имоти.

...
Симеон Сакскобургготски ще търси споразумение с правителството относно царските имоти.
Коментари Харесай

Симеон ще търси споразумение с държавата за имотите

Симеон Сакскобургготски ще търси съглашение с държавното управление по отношение на царските парцели. Това разгласи самият той в Пазарджик, където дружно с някогашния министър на външните работи от неговото държавно управление Соломон Паси "преподписаха " контракта за присъединение на страната ни към Европейския съюз, като част от самодейностите на младите посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков ".

Европейският съд за правата на индивида даде петмесечен период за решение на проблема с царските парцели - или посредством приятелско съглашение със Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза, или страната да изпрати несъгласие против жалбите им.

"Аз имам вяра в правораздаването и европейското законодателство и във обстоятелството, че частната благосъстоятелност е нещо, което е неприкосновено в Европейския съюз. От там нататък към този момент ще би трябвало да се приказва, несъмнено, и аз постоянно съм бил диалогичен човек, както знаете ", разяснява Сакскобургготски.

На въпрос дали се надява да се откри компромис по проблема, той отговори: "Има време до 13 септември ".

Той бе запитан за коментар за настоящи политически тематики. Конфликтите в Сирия и позицията на България за протичащото се в интернационален проект са доста експонирана тематика, счита Сакскобургготски.

Бившият министър председател бе доста сбит и във връзка с оценката за настоящето ръководство на страната и председателството ни на Европейския съюз.

"Не с думи и рецензия, а с повече работа ще стигнем европейските страни ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР