Симеон Горов е част от екологично движение “За Земята. Учи

...
Симеон Горов е част от екологично движение “За Земята. Учи
Коментари Харесай

България няма да намали производството на енергия, но има ангажимент за емисиите | Е-кономика 18.11.2022


Симеон Горов е част от екологично придвижване “За Земята ”. Учи дипломация и интернационалните връзки, телекомуникация и езици. Знае съветски, британски и полски. Вярва, че в случай че човешкият тип се сплоти и в един глас изиска и проработи за едно по-чисто, уравновесено, заслужено и ярко бъдеще, Земята ще бъде място, където живеят в естетика и без ограничения индивиди, флора и фауна. При това — без значение от ползите на държащите ресурсите на планетата.

 

" Никъде България не е поемала ангажимент да понижи генерацията на сила или използването на електрическа енергия. Това което би трябвало да понижим с 40 % са нездравословните парникови газове. ” Това разяснява координаторът в екологично съдружие “За земята ” Симеон Горов. 

Според госта това понижение може да бъде реализирано в границите на 2026-а година, като Горов разяснява и по какъв начин може задачата да бъде реализирана в дадения период. 

“Времето не е  малко, изключително в случай че не основават нормативни спънки за искащите да влагат във ВЕИ, в това число хазаин врата, с цел да се реализира същинска децентрализация. ”

Що се отнася до въглищните централи и бъдещето на твърдото гориво в Европа, специалистът твърди, че този вид мощности ще бъдат закрити и “изходът от въглища ” е сигурен. Горов дефинира дебатът за бъдещето на ТЕЦ-овете у нас като повече  “предизборна акция ” и  по-малко полемика по енергетика и стопанска система. Гостът разяснява и общественият въпрос обвързван с работните места в България, които биха били наранени от зеления преход. 

“Всъщност до 2050-та година капацитетът за разкриване на работни места в бранш енергетика е доста по-голям от загубата на работни места за въглищния бранш. ВЕИ инсталациите също имат потребност от създаване и поддръжка, тъй че това не би трябвало да повлияе отрицателно на работните места. ”

Симеон Горов разяснява и по какъв начин проектът за обективен, за разлика от ПВВУ,  ще концентрира вложения точно в тези райони, които може да бъдат наранени от зеления преход.

Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР