Силно земетресение удари един от островите на Филипините, съобщиха от

...
Силно земетресение удари един от островите на Филипините, съобщиха от
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,7 разтърси Филипините

Силно земетресение удари един от островите на Филипините, оповестиха от Американската работа за геоложки изследвания /USGS/ и локалните управляващи.

Дълбокото земетресение с магнитуд 5,7 раздруса провинция Батангас на остров Лузон в 1.12 ч. локално време, като жителите на близката столица Манила бяха събудени от мощното разлюляване на жилищата им, съобщи Агенция " Франс прес ".

Земетресението е записано на дълбочина 98 километра, заяви USGS. Местната сеизмологична организация предизвести за вероятни вреди от вторични земетресения.



Властите наоколо до епицентъра обявиха, че не са получили никакви известия за вреди или жертви на земетресението.

" Беше в действителност мощно “, споделя Хосе Клайд Яйонг, офицер от службата по бедствията в град Тагайтай в прилежащата провинция Кавите.

" Досега няма неприятни произшествия, свързани със земетресението ", съобщи Яйонг.

Леонардо Тристан, офицер по бедствия в град Лоок на западния остров Миндоро, съобщи, че силата на земетресението е принудила някои поданици да избягат под паника на открито.

Филипините постоянно са разтърсвани от трусове заради местоположението си на тихоокеанския " Огнен пръстен “ - дъга с интензивна сеизмична интензивност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия през тихоокеанския басейн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР