Силно се надявам разумът да вземе връх и народните представители

...
Силно се надявам разумът да вземе връх и народните представители
Коментари Харесай

Радев призова депутатите да се обединят поне около избора на председател на НС

Силно се надявам разсъдъкът да вземе връх и народните представители най-накрая да конституират Народното събрание, тъй като е извънредно време да се откри излаз от политическата рецесия.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Брюксел в отговор на въпрос. Президентът прикани народните представители да се обединят най-малко към избора на ръководител на Народното събрание, с цел да може той да стартира да действа, да се образуват парламентарните групи и да могат да стартират консултациите с тях преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление.

Държавният глава напомни, че упованията към новоизбрания парламент са да одобри държавния бюджет за 2023 година, както и квалифицираните от служебното държавно управление проектозакони по Плана за възобновяване и резистентност, тъй че България да получи съответното финансиране и да организира изчезналите от години промени, според тези закони.

Помолен да разяснява лансираната от български политически водачи теза, че има опасност за парламентаризма в България и че се върви към еднолична власт в страната, президентът прикани водачите на политическите партии и изключително на парламентарно показаните, най-накрая да поемат своята отговорност, и да привлекат по този начин българските жители към урните, че да имат доста по-сериозно посланичество и да не се стига до сходни рецесии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР