Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и

...
Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и
Коментари Харесай

Радев: Партиите да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставянето на кабинет

„ Силно се надявам партиите да са си извлекли поучения и в тази акция да не горят мостовете, по които ще би трябвало да договарят за
съставянето на държавно управление “, сподели президентът Румен Радев пред публицисти във връзка формалния старт на предизборната акция за идния избор
на 2 октомври.

" Най-важният резултат от тези избори би трябвало да бъде България да има работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление, които да продължат политиката в отбрана на българските жители и на бизнеса в изискванията на рецесия. Да одобряват законовата рамка по Плана за възобновяване и резистентност и да подхващат решителните промени с дълготраен небосвод, които всички чакаме ", съобщи Радев.

По думите му късият живот на последните парламенти и последното държавно управление са " явен индикатор до каква степен може да ни докара чертаенето на непрекъснати червени линии, отрицателните акции и отхвърли от разговор ".

„ Обществото ни чака и това служебно държавно управление да организира почтени избори, които да защитят вота на жителите и да не допусне той да бъде изкривяван от корпоративен и следен избор “, сподели още президентът.

Относно по-високата цена на газа той посочи, че служебният кабинет има ясни цели и това са организирането на почтени избори и преодоляването на инфлацията.

" Трябва да е ясно, че този голям скок в цената на газа се дължи на два танкера за полутечен газ, контрактувани през юли, чиято цена е съвсем два пъти по-висока от оповестената от бизнеса и потребителите пределно търпима цена “, изясни Румен Радев.

„ Инфлацията и растежът на цените са най-тежките проблеми пред българските жители и те зависят от редица фактори, само че най-важните са цените на горивата, на газа и на тока. Докато механизмът за компенсиране на високата цена на тока работи, въпреки и с редица проблеми, то снижаването на цените на газа и горивата изисква решителни дейности ", добави президентът. 

По думите му при тези наследени условия служебният кабинет би трябвало да постави големи старания и да работи по всички вероятни разновидности за гарантиране на надеждни доставки на търпими цени.

„ Газпром “ е една от опциите, която към момента не е изчерпана, само че Румен Радев посочи, че би трябвало да е ясно, че това не е единственото решение и не непременно.

„ Газпром “ е решение единствено в случай че се реализиран положителни условия като цена и като разсрочване на доставките. Затова държавното управление би трябвало да продължи работата във всички вероятни направления и разновидности, тъй че да подсигурява доставките и тяхната цена. Очаквам държавното управление да продължи дейна работа и за намаляване цените на горивата ", съобщи Румен Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР