Силно редактираната клетвена декларация за държавните документи в имението на

...
Силно редактираната клетвена декларация за държавните документи в имението на
Коментари Харесай

Правосъдното министерство в САЩ: В имението на Тръмп е имало материали на разузнаването

Силно редактираната клетвена декларация за държавните документи в имението на Тръмп „ Мар-а-Лаго “ във Флорида, оповестена през вчерашния ден, включваше нови детайлности, само че не съдържаше някакви огромни разкрития. Тя обаче може да помогне да се изясни за какво министерството е поискало правосъдно позволение за претърсването на имението на 8 август.

 

Тръмп, който загатва, че може още веднъж да се кандидатира за президент, дефинира обиска като политически стимулиран. Действията на ФБР бяха част от федерално следствие дали Тръмп нелегално е изнесъл документи, когато е напуснал президентския пост през януари 2021 година, и дали се е опитал да попречва държавното разследване.

 

Според клетвената декларация сътрудник на ФБР, чиято идентичност не се показва, е споделил, че бюрото е прегледало и разпознало 184 документа, обозначени като класифицирани материали, съдържащи информация за националната защита, откакто през януари Тръмп е върнал 15 кутии с държавни документи на Националния списък на Съединени американски щати.

 

Агентът, изготвил декларацията, е споделил, че откакто е прегледало първичната партида документи, ФБР е сметнало, че съществува евентуална причина да се допуска, че в „ Мар-а-Лаго “ има още документи.

 

Попитан от кореспонденти дали е подходящо един президент да носи класифицирани материали в дома си, президентът Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че зависи.

 

„ Зависи от документите и зависи от това какъв брой несъмнено е мястото “, сподели той, представен от Българска телеграфна агенция. Байдън добави, че има „ изцяло несъмнено “ място в дома си и че в петък си носи у дома копие от ежедневната разследваща сводка. Според него обаче тези материали би следвало след това да бъдат върнати на армията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР